Fagdag på Oslo Fotokunstskole

Fagdag åpen debatt oslo fotokunstskole

Åpen debatt på Oslo Fotokunstskole

Det er i Norge en lang og stolt tradisjon med kunstnere som har satt sitt tydelige preg på sin tids samfunnsdebatt. Fra Christian Krohg på 1800-tallet til Per Kleiva, kunstnergruppen Gras og Kjartan Slettemark på 60- og 70-tallet har kunst og politikk lenge vært nært sammenknyttet, ofte med kontroversielle resultater.

I høst hevdet den verdenskjente dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson under et norgesbesøk at "dagens unge kunstnergenerasjon er selvsentrert og sutrete". En knapp uke etter uttalelsen til Eliasson åpnet Statens 125. Høstutstilling med en rekke verk som tar utgangspunkt i hendelsene i Oslo og Utøya sommeren 2012.

Stemmer det at kunstnerne har meldt seg ut av samfunnsdebatten? Eller er den samfunnsengasjerte kunsten i ferd med å få en renessanse? Har samfunnet utviklet seg til et komplisert teknokrati der kunstneres standpunkt ikke lengre blir verdsatt? Er all kunst politisk relatert til sin samtid? Er det i det hele tatt relevant å snakke om at kunstnere har et samfunnsansvar, eller er vi best tjent med at kunstnere holder seg utenfor det offentlige ordskiftet?

I forbindelse med debatten vil det være åpen dag i skolens lokaler med utstilling av studentarbeider knyttet til politisk kunst og sosialt engasjement.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

TID: Onsdag 21. November Kl. 19:00
STED: Oslo Fotokunstskole, Waldemar Thranesgate 84
KONTAKTINFO: Studiekordinator, Yamile Calderon
yamile@oslofotokunstskole.no

Program:

12:15 Åpen forelesning "Charlotte Thiis-Evensen"

14-16 Åpen portfolio review med Jenny Rydhagen (billedkunstner og lærer)

14-16 Workshop i studio

17:00 Åpning av studentutstilling "Politisk kunst og sosialt engasjement"

19:00 Panel debatt:

HAR KUNSTNERE ET SÆRLIG SAMFUNNSANSVAR?

Oslo Fotokunstskole inviterer til debatt om kunstnerens rolle i samfunnsdebatten

Deltakere:
VIBEKE TANDBERG (KUNSTNER OG FORFATTER)
MARIUS WANG (KUNSTNER OG KURATOR)
JAN CHRISTENSEN (KUNSTNER)
BEATE PETERSEN (KUNSTNER OG SKRIBENT)
ERLING BUGGE (KUNSTHISTORIKER OG SKRIBENT)

20:30 Vin og Musikk