Alec Soth - artist talk på Oslo Fotokunstskole

ALEC SOTH
Songbook


Artist talk og boksignering: 24.09.2015, 19:00 på Oslo FotokunstskoleUtstillingsåpning: 25.09.2015, 19:00 på Fotogalleriet


26.09.2015 - 8.11.2015

Alec Soth, Crazy Legs Saloon. Watertown, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie

I forbindelse med den amerikanske fotografen Alec Soths utstilling på Fotogalleriet, inviterer vi til en kunstnersamtale fulgt av en boksignering med kunstneren på Oslo Fotokunstskole.


Vi er glade for å kunne presentere Songbook, en utstilling med nye sorthvite fotografier av den internasjonalt anerkjente fotografen Alec Soth. Soth er kjent for sine uforglemmelige portretter av ensomme amerikanere i prosjektet Sleeping by the Mississippi og Broken Manual, og har i den senere tid vendt linsen mot livet i fellesskapet i USA. Gjennom en periode på tre år reiste Soth sammen med skribenten Brad Zellar ut fra Minneapolis, Minnesota og rundt i ulike områder i USA forkledt i rollen som en reporter for sin egenproduserte avis LBM Dispatch. Inspirert av W. Eugene Smith og andre fotojournalister fra Life Magazine på 40- og 50-tallet reiste han til spesifikke områder i USA i ukeslange perioder for å fotografere mennesker, topografien og lokal historikk. I prosjektet "Songbook" har Soth fjernet bildene fra deres journalistiske kontekst for å belyse aspekter knyttet til lengsel. Prosjektet er en fragmentarisk, humoristisk og trist lyrisk avbildning av spenningsfeltet mellom amerikansk individualisme og det kontinuerlige behovet for forening.


Alec Soth (f. 1969) er en fotograf født og basert i Minneapolis, Minnesota. Fotografiene hans har blitt vist i en rekke soloutstillinger og gruppeutstillinger, inkludert Whitneybiennalen og Sao Paolo Biennalen i 2004. I 2008 ble en større utstilling av Soths arbeider vist ved Jeu de Paume i Paris og Fotomuseum Winterthur i Sveits. I 2010 produserte the Walker Art Center en omfattende utstilling av Soths arbeider med tittelen From Here to There. Hans første monografi, Sleeping by the Mississippi og hans mange påfølgende utgivelser har blitt tatt svært godt i mot blant kritikere og har mottatt en rekke bokpriser. Soth har mottatt flere stipender og priser, inkludert the Guggenheim Fellowship (2013). Arbeidene hans befinner seg i flere permanente samlinger i anerkjente museer, inkludert the Museum of Modern Art, New York; Brooklyn Museum of Art; Los Angeles County Museum of Art; Museum of Contemporary Art, Chicago; Minneapolis Institute of Arts; Museum of Fine Arts, Houston; San Francisco Museum of Modern Art og Whitney Museum of Modern Art, New York, blant andre. Soth ble fullverdig Magnum Photo medlem i 2008.
Alec Soth, Bil. Sandusky, Ohio 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie
Alec Soth, Near Kaaterskill Falls, New York 2012, Courtesy Alec Soth and Loock Galerie
Alec Soth, Jan. Saratoga Race Course. Saratoga Springs, New York 2012