Lea Porsager på Henie Onstad Kunstsenter

HVOR: Henie Onstad Kunstsenter
NÅR: TORSDAG 24.10. KLOKKEN 17:15

Tirsdag var vi så heldige å ha den danske kunstneren Lea Porsager (f.1981) som gjesteforeleser på Oslo Fotokunstskole. Torsdag 24.10. åpner Porsagers første norske separatutstilling på Henie Onstad Kunstsenter og vi anbefaler alle å få med seg artist talk med Porsager i forkant av vernissasjen:

I anledning åpningen av Lea Porsagers separatutstilling FOOD FOR THE MOON: Sluggish and Well-lubricated arrangerer Henie Onstad Kunstsenter en artist talk. Arrangementet finner sted 17:15 -18 (Auditoriet nede), etterfulgt av vernissage 19:00-21:00. Kaffe og snacks vil bli serveret.

Lea Porsager er en dansk billedkunstner som allerede har markert seg sterkt på den internasjonale kunstscenen. Hun har blant annet deltatt på den store, internasjonale utstillingen dOKUMENTA (13) i Kassel, Tyskland, med verket Anatta Experiment (2012). Verket bestod av film, tekster og objekter og tok utgangspunkt i et hus ved navn Casa Anatta på Monte Verità - Sannhetens Fjell - i Sveits, som på begynnelsen av 1900-tallet var samlingssted for anarkister, dadaister, teosofer, psykoanalytikere og okkultister. Med utgangspunkt i kurator Harald Szeemanns arkivmateriale om Monte Verità, aktiverer Porsager ideer fra det alternative kunstneriske og spirituelle miljøet som dengang fantes på fjellet. Filmen er et dokument fra et ukelangt eksperiment, hvor syv kvinner fra kunstnerens vennekrets oppholdt seg på fjellet.
Lea Porsager på Henie Onstad Kunstsenter
Model of Kundabuffer, Lea Porsager, (2013). Photo: Søren Assenholt