Thyra Dragseth stiller ut i Kulturhagen,Borgen

Oppe på Borgen i Asker, høyt over vannet og gjemt bak et sykehjem, ligger det hvite bygget med det beskrivende navnet Kulturhagen, som huser kunstnere av alle slag. Her holder blant annet Oppen Fotografi til, som drives av Ida Oppen. Hun startet opp som fotograf og fotokunstner på stedet våren 2015, og nå er det på tide å prøve noe nytt med å invitere til fellesutstilling med fotokunstneren Thyra Dragseth.

Thyras bildeserie tar for seg en rekke problemstillinger knyttet til maktbalanser i medmenneskelige forhold, og kjønnsrollenes påvirkninger av dette. Fotografiene er en studie av kroppspråk, og hvordan dette språket gir sterke narrativer åpne for tolkning. Det tvetydige og det dominerende flettes sammen og gjentar seg i mange av seriens fotografier.

Ida jobber med et stort bildemateriale for å finne akkurat den følelsen og dét øyeblikket hun vil formidle. Forhold og sensualitet er tema som går igjen, her lekes det også med de uskrevne reglene som definerer våre forhold. Hvor går grensen mellom vennskap og et sensuelt forhold? Bildene gir flere spørsmål enn svar, og dømmer ikke. Øyet som ser skal få lov til å legge sin egen historie til bildene, og forme hendelsene som kan ha skjedd før og etter. Til denne utstillingen har Oppen begrenset seg til i hovedsakt å bruke bare to subjekter, med en tredjeparts inntreden for å legge til spenning til narrativen.

ÅPNINGSTIDER:
Vernissage fredag 5. februar: kl 19 og utover.
Lørdag 6. feb: 12-17
Søndag 7. feb: 12-17
Mandag 8. feb: 16-19
Tirsdag 9. feb: 16-19
Lørdag 13. feb: 12-17
Søndag 14. feb: 12-17