Tidligere student Ole Brodersen på Qvale Galleri

Cloth and string #03
Når: 18.02.2016 klokka 18:00
Hvor:
Qvale Galleri, Vibes gate 10, 0356 Oslo, Norway

Trespassing er navnet på serien Brodersen har jobbet kontinuerlig med siden 2011. Fotografiene i serien er nøye regissert og krever full kontroll over det fotografiske håndverket, på samme tid som de et resultatet av naturkreftenes tilfeldigheter som ikke kan kontrolleres.

Alle fotografiene er tatt i hans hjemtrakter rundt Lyngør. Her har hans familie bodd i 12 generasjoner. Som en del av en familie med generasjoner av sjøfolk - med en seilmaker til far og en sjømann til bestefar - er havet og naturkreftene i blodet til Brodersen, som selv pleide å ro til skolen. Denne arven er noe som gjenspeiles i hans fotografiske arbeider. Som sjøman kan man ikke jobbe mot naturens krefter; man må jobbe med dem. Og det er akkurat dette han gjør i sine fotografier. Han benytter seg av objekter, som han kaller markører, for eksempel seil, flagg, drager, stjerneskudd eller andre lyskilder, og lar dem spille sammen med naturen. Han lar naturen ta kontroll over markørene, og bølger, vind og tidevann er med på å forme resultatet. Resten av prosessen har Brodersen full kontroll på. Han jobber kun analogt og med storformatkamera. For å skape bildene sine benytter han seg av en lukkertid som kan være opptil 45 minutter. På denne måten får man et slags bilde av tiden og av det som har skjedd foran kameraet. Magien skjer i skjæringspunktet mellom fotografiapparatet, den uberørte naturen og de menneskeskapte objektene.

Ole Brodersen er utdannet ved Oslo Fotokunstskole og Westerdals School of Communication. I tillegg har han vært assistent for fotografen Dag Alveng.