Jenny Rydhagen - "Discrepancy"

TRAFO KUNSTHALL
Lensmannslia 60, 1383 Asker


Åpner: lørdag 25. mai klokken 1300.
Varer til: søndag 23. juni.


Oslo Fotokunstskole´s Jenny Rydhagen utforsker ofte representasjoner og menneskelige konstruksjoner av natur slik den kan observeres i forskjellige former i private og offentlige rom. Gjennom den fotografiske skildringen av den iscenesatte naturen har hun ønsket å utfordre og diskutere den konvensjonelle oppfatningen av naturbegrepet, og samtidig stille spørsmål ved hva den kultiverte naturen sier om samtidens forhold til natur generelt. Her viser hun tre serier:

"Compositions" undersøker fenomenet Topiary, kunsten å formklippe busker og hekker. "True colors" tar utgangspunkt i et utvalg navn på farger hentet fra kataloger med malingsprøver for interiørfarge. "Out of the Woodwork", spiller videre på dialogen mellom kunst og natur, formene er skåret i fabrikkproduserte finerplater etter treverkets årringer.

Jenny Rydhagen (født 1965, Sverige) gikk ut fra Kunstakademiet 1994 og har deltatt i en rekke ustillinger i inn- og utland. Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Lillehammerkunstmuseum og diverse andre offentlige og private institusjoner.