kveldskurs deltid foto oslo utdanning skole kveld kunst

Informasjon deltidsstudium for linjene Foto eller Video/film

Informasjon om deltidsstudium

Ordinær læreplan

Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium følger skolens ordinære læreplan for 1 året i 50% hastighet. I praksis innebærer dette at skolens to semestre gjennomføres på fire semestre. Du arbeider selvstendig med egne prosjekter samtidig som du får undervisning og veiledning i fagene «Billedforståelse og estetikk» og «Teknikk».

  • Kunsthistorieforelesninger og gjesteforelesninger som holdes på dagtid er også åpent for deltidsstudenter.
  • Studentene har fri tilgang til skolens lokaler og utstyr på kveldstid i ukedager og i helgene.
Undervisningen foregår tirsdag og torsdag kl. 18-21 med forelesning og arbeid med hovedlærere. Mandag og onsdag arbeider studentene fritt med mulighet til
veiledning på skolen av en fast lærer, mandag kl 17-21 og onsdag kl 18-21.
Foto/video/film og kunsthistorie er lagt opp til en forelesning en onsdag hver måned samt to hele lørdager per semester.

Fag

På deltidsstudiet deles undervisning inn i tre fag for fotolinjen og to fag for film/videolinjen: «Billedforståelse og estetikk»(begge linjene), «Teknikk»og "Foto/kunsthistorie" for fotolinjen

Billedforståelse og estetikk:

I billedforståelse og estetikk jobber studentene selvstendig med oppgaver med veiledning med skolens lærere. Gjennom forelesninger får studentene en innføring i samtidskunst ved å stifte bekjentskap med kunstnere som arbeider med fotografi/video/film som uttrykksform.

Undervisningen deles inn i prosjektperioder. Under prosjektperioden tilpasses undervisningen det aktuelle temaet (for eksempel iscenesatt fotografi, portrett, landskap, dokumentar m.m. for foto og fiksjonsfilm, dokumentarfilm, eksperimentell film for video/film) og studentene får presentert en rekke kunstnere som jobber med problemstillinger som er relevante for prosjektperioden. I prosjektperioden utvikler studentene egne ideer og ved slutten av perioden er det felles gruppegjennomgang av prosjektene. Alle skolens lærere som underviser i billedforståelse og estetikk er aktive kunstnere.

Teknikk:

I Teknikk får studentene en innføring i grunnleggende fotografiske/filmatiske teknikker som kamerateknikk, fotografering i studio, digital bildebehandling og digital utskrift samt fremkalling a film og kopiering i mørkerom for de som ønsker det i foto. I video/film undervises det i kamera, lys, lyd, redigering osv. Alle skolens lærere i teknikk er profesjonelle fotografer/filmskapere.

Kunst og foto historie:

Det gis undervisning i noe generell kunsthistorie, det fotografiske mediets historie og dets utvikling som personlig uttrykksform. Som del av foro og kunsthistoriefaget arrangeres det hver uke gjesteforelesninger hvor aktive kunstnere besøker skolen hver onsdag på dagtid og presenterer sine egne arbeider for skolens studenter. Kveldsskolens studenter velger selv om de har anledning til å delta på disse. Kunsthistorie undervises av skolens kunsthistoriker med spesialisering i fotografi. For video/film legges det opp til historie knyttet til faget, men det er en del av faget Billedforståelse/estetikk

Studieavgift er 16.000 kroner per semester.

Du kan nå søke om å tas inn på deltidsstudiet for høsten 2019 med søknadsfrist 20 april 2019. Løpende opptak.
Etter søknadsfrist åpnes søknadsmuligheten dersom det er ledige plasser.