Studenter med en utdanning fra vår fotoskole eller lærere havner av og til i en reportasje på nett eller i en av landets aviser, her legger vi ut det som dukker opp

Intervju med Hanne Sofie Claussen i Fotografi nr 6. 2017

Da Hanne Sophie Claussen kom til Oslo Fotokunstskole var planen å bli i ett år. Nå er hun rektor på 13. året for Norges eldste fotoskole.


Redheaded Peckerwood - Christian Patterson

Bokanmeldelse av Erling Moestue Bugge - Objektiv #6 - 2012


Les mer

Politisk kunst bare en strategi?

Av Monica Holmen - KUNSTforum - 28.11.2012

Forrige onsdag ble debatten Har kunstnere et særlig samfunnsansvar? holdt på Oslo Fotokunstskole. Ordstyrer Erling Bugge, som også underviser ved Oslo Fotokunstskole, åpnet med å henvise til Olafur Eliassons uttalelse til Aftenposten tidligere i høst om at dagens kunstnere er sutrete og selvsentrerte. På den annen side, kan man ikke la kunst være kunst og politikk være politikk? spurte han så.

Les mer på KUNSTforum.as

- Har ikke ansvar

Av Dag Eivind Undheim Larsen - Klassekampen - 26.11.2012

Kunstnere har ikke et samfunnsansvar, sier Vibeke Tandberg, kunstner og forfatter.
I kveld debatterer hun kunstnernes samfunnsansvar i et panel med andre kunstnere
og kritikere på Oslo Fotokunstskole.


Les mer

Det analoge fotografiet ved Oslo Fotokunstskole

Har du lyst til å utdanne deg til fotograf? Da har du mange valg! For å hjelpe deg litt på veien har Foto.no sett nærmere på fem skoler som tilbyr fotoutdannelse. Skole nr 4: Oslo Fotokunstskole.

Les mer på Foto.no

Husk hvor ufattelig stor verden er!

Elever fra Oslo fotokunstskole var på studietur til Kina tidligere i år. Hanna og Nina, to av elevene, har skrevet reportasje fra turen for foto.no.

Les mer på Foto.no

Ukens Utstilling: Amerika Amerika

Studentene ved Oslo Fotokunstskole presenterer sin visjon av USA.
"Amerika Amerika" er en utstilling i regi Oslo Fotokunstskole og er en litt annerledes dokumentar om dette mektige landet i vest. Premisset for prosjektet var å utforske hvordan amerikansk kultur påvirker vårt samfunn her i Norge. Ca. halvparten av studentene reiste på en fem-ukers studietur til USA, og fikk i oppdrag å dokumentere sine opplevelser av landet. Resten ble igjen i Norge og skapte en imaginær dokumentar om USA herfra.


Give body to the future


OFKS i Youth Vision Magazine 2008

Les mer

OFKS i PhotoChina Magazine 2008


Artikkel om OFKS Kunstundervisning samarbeidsprosjekter i kina fikk fire sider omtale i Photo-China magazine 2008-06.
Les mer

Re-Creation and Comewhatmay at POST, Los Angeles

Av Habib Kheradyar - NY Arts - Mars 2003

"Re-Creation" is a group exhibit of photography and video works. The exhibit is installed with a keen sense of site specificity in mind..."

Les mer

OFKS i MEIYUAN Magazine 2005

"Oslo Photo Art School aims to help students to create and develop art concepts, and to learn to work with visual language..."
Les mer

Lin Yilin in collaboration with OPAS 2006-2007.

Spatio-Temporal Tunnel:a solo exhibition by Lin Yilin

A Spatio-temporal Tunnel presents Lin's recent work during the past 2 years, which include a video documenting a public art project commissioned by Documenta 12 held at Kassel, Germany, a series of collaborative performances with Norwegian students in Oslo and Guangzhou.

Les mer