PÅMELDING GRUNNLEGGENDE ANALOG SVART/HVIT FOTOGRAFERING OG PRINTING

KURS I GRUNNLEGGENDE ANALOG SVART/HVIT FOTOGRAFERING OG PRINTING
15-16-17. mars

Denne to og en halv dag lange workshopen kombinerer læring, bildetagnig, prosessering, fremkalling og printing i løpet av en spenningsfylt helg. Kurset starter fredag kveld kl.18 med en 3 timers innføring i det grunnleggende ved analog fotografi (ISO, blenderåpning, lukkertid og dybdeskarphet) og kamera/bildetagnings-teknikk (SLR systemet, objektiver, brennvidde, manuell eksponering, lysmålere og nøyaktig lysmåling). På lørdag morgen skal alle skyte en filmrull hver rundt skolens områder. Videre kommer du til å lære å prosessere og fremkalle den eksponerte filmen med bruk av en filmspole og fremkallings-tank, for så å lage kontaktprint i svart/hvitt mørkerommet for å velge et bilde til ditt eget print. Til slutt skal vi på søndag ha en rask introduksjon av print-teknikk og en full dags fordypning i mørkerommet, hvor vi skal projisere negativet på tradisjonelt mørkeromspapir, så du kan ta med deg hjem et nydelig print som du har laget helt på egen hånd.

TIMEPLAN

FRE 15.3

18:00 - 21:00: Introduksjon av grunnleggende analog fotografering. Tre timer (3 x 45 min) med 15 minutter pause mellom seg, og planlegging av lørdagens shoot de siste 15 minuttene.

LØR 16.3

09:00 - 11:00: Guidet Fotosession i skolens nabolag med individuell oppfølging.

11:00 - 12:00: Retur til skolen, lunsj (medbrakt av deltakere).

12:00 - 14:00: Lær å fremkalle film + fremkallings-session.

14:00 - 16:00: Vurdering av negativer. Introduksjon av kontaktprint, kontaktprint session i svart/hvitt mørkerommet.

SØN 17.3

09:00-10:00: Kort introduksjon til svart/hvitt mørkerom papirprint-prosess, bruk av forstørrer, kjemikaler, sikkerhets-rettningslinjer.

11:00-13:00: Oppstart av print session av et valgt fotografi.

13:00-14:00: Lunsj (medbrakt av deltakere)

14:00-15:30: Videre arbeid med print.

15:30-16:00: Vurdering av print med lærer, Tilbakemeldings-runde med deltagere.

FORBEREDELSER

Deltagerne må ta med eget fungerende analoge kamera, småformat eller mellomformat. Hvis kameraet ikke har vært i bruk på en stund må det testes før kurset for å være sikker på at det er operativt til når du skal ta egne bilder. Husk å sjekke batteriene i kameraet eller ta med ekstra batterier for å forsikre deg om at kameraet fungerer.

OFKS vil dele ut en rull med 35mm 400ISO film per kursdeltager for fotografering (120mm film hvis du har et mellomformatkamera. La oss gjerne vite på forhånd om du ønsker mellomformat film - skriv i kommentarfeltet når du melder deg på), og papir/kjemikalier for å printe i mørkerommet under workshoppen. Ta med arbeidsklær/forkle/ og gummihansker på lørdag og søndag da vi skal jobbe med kjemikalier som kan lage flekker på klær.

DIVERSE INFORMASJON
Kursholder: Aurora Romano
Kurset vil bli holdt på engelsk, men kursholder forstår og prater en del norsk.

Pris: Kr. 3900,- inkludert materialkostnader.

Du betaler enten med vipps til 551031 (Kurs Oslo Fotokunstskole) eller
tilsendt giro, kryss av for hvilken betalingsmåte du velger.

Når du har meldt deg på kurset vil du motta en bekreftelse på epost med betalingsinformasjon.

Spørsmål kan rettes til kurs@oslofotokunstskole.no

Påmeldingsfrist er 14.mars

PÅMELDING
Kjøpsbetingelser må leses
*
*
*
*
*