Studier
Fotokunst
Film- & Videokunst
Deltidsstudie
Bachelor i UK
Videoforelesninger
Bli student
Opptak
Søknadsskjema
Om oss
Oslo Fotokunstskole
Ansatte
Gjesteforelesere
Ofte stilte spørsmål
Hva skjer
Aktuelt
Blogg
Studentarbeid
Nyhetsbrev
Kurs
Våre kurs
Kursbetingelser
FFOKS GALLERY
Fotokunst
Film- & Videokunst
SØK Nå
Studier
Fotokunst
Film- & Videokunst
Deltidsstudie
Bachelor i UK
Videoforelesninger
Kurs
Våre kurs
Kursbetingelser
Bli student
Opptak
Søknadsskjema
Om oss
Oslo Fotokunstskole
Ansatte
Gjesteforelesere
Ofte stilte spørsmål
Hva skjer
Aktuelt
Blogg
Studentarbeid
Nyhetsbrev
FFOKS GALLERY
Fotokunst
Film- & Videokunst
Søk nå
OFKS Blogg ARKIV
Tilbake
3/3/2020
Utstilling
Jon Benjamin Tallerås oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Neste ut er billedkunstner Jon Benjamin Tallerås:
3/3/2020
Utstilling
Danby Choi oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Neste ut er redaktør i Subjekt, Danby Choi:
3/3/2020
Utstilling
Linn Pedersen oppsummerer 2019
For å oppsummere et innholdsrikt år med utstillinger, bøker, film og video, har vi spurt en rekke kunstnere og kritikere om å trekke fram noen høydepunkter fra året som gikk. Først ut er billedkunstner Linn Pedersen:
3/3/2020
Utstilling
Nekter å kun fokusere på én ting
Charlotte Thiis-Evensen er kunstner, litteraturviter, journalist og programleder på NRK. I sin nye utstilling på Telemarksgalleriet bruker hun verktøy fra hele sitt virke og viser foto, video og installasjon.
3/3/2020
Magasin
– I slike konkurranser får kunsten snakke for seg selv
Sunniva Hestenes er trukket ut blant vinnerbidragene i Fotografis portofolio-konkurranse. OFKS-eleven tror at slike konkurranser kan åpne opp dører for unge kunstnere uten en lang CV å vise til.
3/3/2020
fotobok
– Intimitet man ikke må dele med andre
Arild Våge Berge er billedkunstner, forlegger og gjestelærer ved Oslo Fotokunstskole. Han har tro på kunstboken som et alternativ til gallerirommet. Nå stiller han ut på Bergen Art Book Fair:
2/28/2020
Tidligere student
Fra OFKS til London
– Oslo Fotokunstskole har hjulpet meg å tenke veldig annerledes på hvordan jeg tar bilder, sier Eivind Hansen(22). Etter to år på Oslo Fotokunstkole startet Eivind på prestisjetunge London College of Fashion, kjent som en av verdens beste moteskoler. Vi har snakket med Eivind om livet i London og hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole ga han mulighet til å rendyrke sitt eget uttrykk.
2/28/2020
OFKS Utstilling
En smakebit på Avgangsutstillinga 2014
Onsdag 28. mai åpner Avgangsutstillingen 2014 hvor Oslo Fotokunstskoles 2. klasse viser sine eksamensprosjekter. Kom forbi på vernissasjen for å se prosjektene til våre dyktige studenter! Her er en smakebit fra noen av prosjektene i årets utstilling. Vernissasje: 28.05. kl. 18:00. Hvor: Galleri IKM (Interkulturelt museum, Tøyenbekken 5, Grønland) Når: 29.05. – 08.06., klokken 11:00-16:00
2/28/2020
Tidligere student
Fra OFKS til Kunstakademiet
Mer enn halvparten av avgangskullet fra Oslo Fotokunstskole 2016 er nå i gang med relevant høyere utdanning. Vi har tatt en prat med Tim Høibjerg som for et par uker siden startet på Kunstakademiet i Oslo om den nye skolehverdagen og om hvordan tiden på Oslo Fotokunstskole bidro til å få han gjennom det trange nåløyet på Kunstakademiet:
2/28/2020
fotobok
Ny gratisavis om fotokunst
Gratisavisen Uncertain States Scandinavia skal kun handle om fotografer og deres prosjekter. Vi har snakket med gjengen bak den nye publikasjonen om den første utgaven og planene fremover:
2/28/2020
Tidligere student
Fra foto til tegning og grafikk på Kunsthøgskolen
Etter to år med fotografi på Oslo Fotokunstskole fant Åsne Kummeneje Mellem ut at tegning og grafikk var det hun helst vil drive med. I høst startet Åsne på Kunsthøgskolen i Oslo, og vi har snakket med Åsne om den nye skolehverdagen, om råd til deg som vil søke høyere kunstutdanning og om tiden på Oslo Fotokunstskole:
2/28/2020
forelesning
Torbjørn Rødland – Setninger om fotografi på OFKS
Vi er stolte av å kunne invitere til en kveld med en av Norges mest grenseoverskridende stemmer innen fotografi, Torbjørn Rødland på fotoskolen Oslo Fotokunstskole. I 2011 publiserte Rødland teksten «Sentences on Photography» som kan leses som et manifest for kunstnerens eget syn på fotografi. Mens enkelte av påstandene er konkrete på grensen til det banale (Photography may employ tools and characteristics of reportage without being reportage) er andre påstander ladet med en eggende poetisk tvetydighet (A backlit object is a pregnant object). På Oslo Fotokunstskole vil Rødland holde en presentasjon med utgangspunkt i sine «Sentences on Photography».
Forrige side
Neste side
11/22/2023
Bli kjent med
Bli kjent med: Dev Dhunsi
Dev Dhunsi oppdaget fotografiet gjennom familiens VHS-kamera som barn. Nå er han aktuell med utstillingen Encircling Stories på MELK og bokutgivelse på Heavy Books. Vi har snakket med Dev om utstillingen, hans interesse for møtet mellom fotografi og tekstil, og hvorfor han ikke anbefaler å ha planter på atelieret.
11/16/2023
eks-student
Mørk monotoni på Cyan
Eks-OFKS student Kjell Korsmo har soloutstilling på Galleri Cyan i helgen. Vi har snakket med Kjell om utstillingen, hvorfor han foretrekker å fotografere i mørket og om tilværelsen som student på kunstakademiet i Bergen.
11/10/2023
Bli kjent med
Bli kjent med: Itonje Søimer Guttormsen
Filmskaper Itonje Søimer Guttormsen har bodd i huler på Gran Canaria som del av forarbeidet med en ny film. Selv kaller hun den oppsøkende arbeidsprosessen for «method writing», og hun synes at norsk filmbransje lager for mange strømlinjede filmer som likner på hverandre. Vi har snakket med Itonje om hennes vei til å bli filmskaper.
11/3/2023
fotobok
Ny fotobok i Zapffes fotspor
I fotoboken "Et stormkast vækker os av dvalen" av Marius Eriksen forenes melankoli og uforbeholden kjærlighet. Vi har snakket med Marius om boken som tar utgangspunkt i den norske filosofen Peter Wessel Zapffe.
10/19/2023
film
- En hjertevarm film
Med filmen "Ola - en helt vanlig uvanlig fyr" ønsker regissør og eks-OFKS student Ragnhild Nøst Bergem å endre hvordan samfunnet ser på mennesker som er annerledes. Vi har snakket med Raghild om hennes kritikerroste dokumentarfilm som vises på kino i disse dager.
10/18/2023
Utstilling
– En stille, akselererende krise
Utstillingen All the Whisperings of the World på Sukkerbiten kretser rundt det det skjøre samspillet mellom mennesker og en i økende grad truet natur. Vi har snakket med Karoline Hjort, kunstnerisk leder på Fotografihuset, om utstillingen.
10/5/2023
Film- og video
Representasjon og usynlig makt på det store lerretet
Kunstner Ane Hjort Guttu er kinoaktuell med filmen VOICE, der publikum møter dokumentarfilmskaper Rhea og ungdommene i filmverkstedet hun lager film om. Men samspillet mellom Rhea og ungdommen blir raskt satt på prøve. Hvorfor skal Rhea fortelle historien om dem? Vi har snakket med Guttu om filmen der spørsmål om usynlig makt og representasjon blir tematisert.
9/26/2023
OFKS-lærer
Geir Moseid på QB
Fotokunstner og OFKS-lærer Geir Moseids utstilling på QB Gallery er inne i sin aller siste uke. Vi har snakket med Geir om utstillingen som han beskriver som en personlig bearbeiding av å bli far til trillinger.
9/19/2023
fotobok
Siste uke med fotobøker på Gamle Munch
Fotobokfestival Oslo er inne i sin aller siste uke. Vi har snakket med Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner, som har kuratert årets festival, om hva som vises på Gamle Munch på Tøyen.
9/12/2023
Utstilling
Fotografiske observasjoner
Bjarne Bare er aktuell med utstillingen Moral Hazard. Vi har snakket med Bjarne om utstillingen, menneskets tendens til å presse naturen og økonomiske systemer, og om hvorfor nettopp fotobøker er så viktige for Bjarnes arbeidsprosess.
9/8/2023
film
Spillefilmdebut fra Kaveh
Regissør Kaveh Tehrani er aktuell med spillefilmdebuten «Hør her’a!», om sommerferien til 13 år gamle Mahmoud. Vi har snakket med Kaveh om arbeidet bak filmen, hvordan det er å gå fra å lage kortfilmer til spillefilm og om de vanskelige overveielsene som følger med å filmatisere en bestselgende roman.
8/31/2023
eks-student
- Vi kan ikke gi autoritære regimer kontroll over det visuelle narrativet
Siden invasjonen av Ukraina har Nora Savosnick pakket med seg kamera og reist for å skildre krigens sanne ansikt en rekke ganger. Vi har snakket med vår eks-student Nora om hennes opplevelser av å skildre et konfliktområde som fotograf.
Forrige side
Neste side
2/28/2020
Utstilling
15 år med fellesverkstedet Bjørka
Verkstedsfellesskapet Bjørka har 15-årsjubilum og feirer med utstilling med 21 av medlemmene i Oslo Prosjektrom. Vi har snakket med Karoline Hjorth og Ingvild Brekke Myklebust fra Bjørka om utstillingen og viktigheten av steder som Bjørka for nyutdannede kunstnere:
2/28/2020
arrangement
Er vi visuelle analfabeter?
04. mai arrangerer Oslo Fotokunstskole seminaret «Visuell analfabetisme – Grunn til moralsk panikk?» hvor vi stiller spørsmålet «er vi i stand til å forstå bildene som omgir oss?». Eva Løveid Mølster, filosof og programansvarlig på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo skal holde innlegget «Er vi visuelle analfabeter?». Vi har snakket med Løveid Mølster om problemstillingen.
2/28/2020
Utstilling
– Man kan ikke lage kunst for at det skal se bra ut på Instagram
I utstillingen MATERIA gir kunststudenter fra hele landet en forsmak på hvilken retning kunsten er på vei i årene som kommer. Kristian Skylstad, som har kuratert utstillingen, mener at studentenes omgang med deres materialer vitner om «reelt behov for frihet» i en tid der kunstnere er en viktigere motvekt enn noen gang til en umenneskelig teknologisk utvikling:
2/28/2020
fotobok
Med boken som kunstform
Det nystartede forlaget HEAVY Books spesialiserer seg på trykte publikasjoner fra unge kunstnere, med høy nerdefaktor. Vi har tatt en prat med nyslått forlegger og tidligere Oslo Fotokunstskole-student Christian Tunge (f. 1989) om boken som kunstform, fordelene ved små opplag og hvorfor det ikke lenger er nødvendig å selge 1000 eksemplarer av en bok for å gjøre suksess:
2/28/2020
y-blokka
Vil bevare Y-blokka
OFKS-rektor Hanne Sophie Claussen og kunstner Birgitte Sigmundstad er begge engasjert i arbeidet med å bevare Y-blokka i regjeringskvartalet. Vi har snakket med Hanne Sophie som leder Støtteaksjon for å bevare Y-blokka, og Birgitte som har laget en film om regjeringskvartalet, om arkitekturen, den integrerte kunsten om hva som går tapt hvis Y-blokka rives:
2/28/2020
fotobok
Verena Winkelmann om farsrollen
Bokaktuelle Verena Winkelmann ble møtt med skepsis av kollegaer da hun fortalte at hun ville fotografere farsrollen. 20.000 eksponeringer senere skal boken «Fathers» lanseres på MELK fredag 05. september. – Jeg tenker at tema kan virke banalt og nedtygget. Men det er det altså ikke!, sier Winkelmann som over flere år har vært gjestelærer på Oslo Fotokunstskole under skolens bokprosjekt.
2/28/2020
Utdanningen
Studer fotografi på kveldstid
Oslo Fotokunstskoles deltidsstudium på kveldstid er for deg som ønsker å lære mer om fotografi og kunst, men som har andre forpliktelser på dagen. Søknadsfrist for høstsemesteret er 1. juni og vi har snakket med lærer Geir Moseid om hva deltakerne lærer, og at motivasjon og nysgjerrighet er de viktigste forutsetningene for utdanningen:
2/26/2020
forelesning
– Fotokunstscenen er overpretensiøs og drepende kjedelig
Bokaktuelle Morten Andersen mener den norske fotokunstscenen er overpretensiøs og drepende kjedelig. Onsdag 3. september gjester han Oslo Fotokunstskole for å presentere sitt eget kunstneriske virke og gi en smakebit fra sin kommende bok som skal lanseres under New York Art Book Fair i høst. Vi har snakket med Andersen om hans kommende prosjekter og hans forhold til fotobøker.
2/26/2020
Utstilling
Gjør vitenskap til kunst
Da Kamilla Langeland gikk ut fra Oslo Fotokunstskole for tre år siden startet hun på Kunstakademiet i Oslo. Nå er hun ferdig med sin bachelor og er på vei til kunstakademiet i Bergen for å gi seg i gang med masterstudier. Vi har snakket med Kamilla om avgangsprosjektet hvor hun har samarbeidet med forskere for å lage fotografier av atomer, hvorfor hun mener det er bryet verdt å fremdeles jobbe i mørkerom og tiden på Oslo Fotokunstskole:
2/25/2020
Utstilling
Ni grunner til å gå på utstilling i 2015
2015 blir etter alt å dømme et godt år for deg som er i interessert i fotokunst. Vi har snakket med en rekke museer og gallerier om vinterens og vårens høydepunkter. Her er et utvalg utstillinger som du ikke bør gå glipp av:
2/25/2020
fotobok
Alvengs hagemeditasjoner
Over seks år har kunstfotograf Dag Alveng fotografert en liten, men helt spesiell hage i Østfold. Denne uken viser han det omfattende prosjektet i to utstillinger i Oslo og i fotoboken «Wilse- The Humanist and His Lab». Vi har snakket med Alveng om en fotografisk reise til barndommens mysterier, hva han ser etter når han fotograferer og om jakten på eksepsjonell trykkvalitet for fotobøker:
2/25/2020
Utstilling
Fotografier fra innsiden av fengselsmurene
Verena Winkelmann har de siste par årene besøkt Verdal fengsel, med kamera i hånden. Vi har snakket med Verena om utstillingen Sone som åpner på Kunstnerforbundet 11. august, og om hennes møter med de innsatte og ansatte bak murene:
Forrige side
Neste side